Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Verbouwing polderhuis door Wim Janse

In eerste instantie heb ik het Polderhuis (bijna) helemaal conform de oorspronkelijke bedoeling van HollandScale gebouwd. Ik wilde hier een wat sjiekere woning van maken, en al gauw kwam het idee van een notariswoning bij me boven.
Daarna kwam het idee op, om het toch wat aan te passen, en het zo een toch wat ander uiterlijk geven, dan het standaard.
Dus ging ik aan de slag.

Stap 1

 
Verbouwing polderhuis Wim Janse-foto 1  Op foto 1 zie je de verminking van het oorspronkelijke Polderhuis: uit de achtergevel heb ik een stuk gezaagd, waar de uitbouw geplaatst moet worden.
Deze uitbouw moest een licht schuin aflopend pannendak krijgen. De gevelplaat die ik daarvoor gebruikt heb, komt van Vollmer, de pannen van Auhagen, terwijl de ramen van HS komen.
Van een paar stripjes Evergreen, heb ik ook voor deze uitbouw bijpassende vensterbanken gemaakt.
 

Stap 2

 Verbouwing polderhuis Wim Janse-foto 2  De uitbouw heb ik vervolgens door middel van Evergreen hoekprofielen bevestigd aan de achtergevel.
 

Stap 3

Verbouwing polderhuis Wim Janse-de deur werd zelf gemaakt  De achterdeur heb ik d.m.v. stripjes die de kozijnstijlen voorstellen, wat verdiept aangebracht.

Stap 4

Verbouwing polderhuis Wim Janse-twee wanden zijn al gemonteerd Foto's 4 en 5 geven een beeld van de bouw-, plak– en klemwerkzaamheden weer.
Op het zijvlak van het dak heb ik nog een tweede dakkapel gezet, welwillend beschikbaar gesteld
door HS. Deze staat op de plaats van de schoorsteen, dus deze moest een ander plekje krijgen.

Stap 5

Verbouwing polderhuis Wim Janse-met wat elastiek en een klem Van dezelfde Evergreen stripjes heb ik nog een bijpassende goot gemaakt voor het afdak.
Na het aanbrengen van voegpasta van Anita Decor en het nodige schilderwerk aan de dakpannen, voor– en achterdeur, vensterbanken en regenpijpen.

Stap 6

Verbouwing polderhuis Wim Janse-Polderhuis nr 1 met aanbouw Het uiteindelijke resultaat.

Stap 7 schilderen

Verbouwing polderhuis Wim Janse-cement onder dagvorsten De dakvorsten zijn met cement vastgezet om afwaaien tijdens een storm te voorkomen.

Stap 8 afwerking

Verbouwing polderhuis Wim Janse-raam met gordijnen en planten Achter het raam zijn gordijnen en planten aangebracht. Deze zijn van papier.