Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Holland Scale

Holland Scale ontwikkelt, produceert bouwpakketten van Nederlandse huizen op schaal 1:87 (H0)

Modelbouw van Nederlandse gebouwen

Veel bouwplezier en een mooi eindresultaat voor een redelijke prijs, dat is Holland Scale. Holland Scale is sinds 1987 de eerste fabrikant van schaalmodellen naar Nederlands voorbeeld. Vanaf dat moment groeide het aantal hobbyisten dat een Nederlandse modelbaan bouwt sterk. Dit aantal neemt nog altijd toe. Het klinkt logisch, want een baan gaat pas echt leven als de aankleding past bij de trein of tram die er door heen rijdt.

 

Verschillende modellen

PolderHuisjesMeer dan 25 modellen geven de mogelijkheid delen van een stad, dorp of het platteland na te bouwen. Dat de modellen van Holland Scale door het publiek gewaardeerd worden mag blijken uit de prijzen die werden toegekend. Meerder malen stonden huisjes van Holland Scale op de eerste plaats bij verkiezingen om het model van het jaar. Iets waar wij zeer trots op zijn. Het is de waardering die men uitspreekt over de vorm, bouwkwaliteit en varieteit van de in H0 (1:87) schaal uitgebrachte modellen.

 

Plezier en resultaat

De meeste modellen zijn uitgevoerd in plastic onderdelen, allemaal in de juiste kleur. Door het model te bouwen ontstaat een fraai resultaat dat direct op de modelbaan geplaatst kan worden. Plastic-lijm en een hobby-mesje is het enige wat nodig is om de meeste huisjes te bouwen. Het model geeft voldoende gelegenheid de fantasie te gebruiken om naar eigen smaak verfraaiing aan te brengen. Voor hen die vaardigheid hebben in het verven en bouwen, heeft Holland Scale een speciaal assortiment. Zo zijn er stads- en plattelandshuizen als boerderij achtige type huizen te vinden. Van grachtenpand en pakhuis tot typische huizen met gebroken wolfspak, zadeldak of mansarde dak.

 

SteigerInformatie, voorbeelden en tips

Deze site geeft de mogelijkheid zich te orienteren en inspiratie op te doen. Daarnaast helpen de bouwtips om bouwwensen en effecten zelf te gebruiken. Foto's en tekeningen ondersteunen de informatie. Uit het aangeboden assortiment kan on-line besteld worden. De post levert de bestelde goederen bij u thuis. De handige compacte verpakking past door de brievenbus. Speciaal thuisblijven, of een extra bezoek aan het postkantoor is niet nodig.

 

Modelspoorbaan en modulebouw

De Hollandscale producten kunnen in losse modules worden gebruikt of als aankleding van de modelspoorbaan. De sterk doorgevoerde schaal maakt de scenery zeer geschikt voor realistische banen met H0-treinen van alle merken zoals Marklin, Fleischsmann, Roco, Lima en Kleinspoor en anderen. De verzamelde links geven snel toegang tot andere interessante sites.

 

Kopen op beurzen en on-line

Naast de grote treinbeurzen waar Holland Scale verkrijgbaar is, geeft de site de mogelijkheid op alle dagen van de week en 24 uur per dag informatie te vinden en modellen te bestellen.

Kortom iedere modelbouwer kan voor zijn Nederlandse modelbaan op de Holland Scale site informatie vinden en een keuze maken.