Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Meekijken zanddrooginrichting

 

Meekijken zanddrooginrichting-zanddrooginrichting Dit model is de zanddrooginrichting van depot Feyenoord. Het orgineel is aanbesteed in 1939 samen met de uitbreiding (lage gedeelte ) van het gebouw van voor een raming van fl 10.000
Meekijken zanddrooginrichting-raamdeel Deze detailopname laat het afgewerkte inzetstukje zien. Let op de vleugels en het ingezaagde Evergreen stripje dat dient als imitatie waterslagen.
Meekijken zanddrooginrichting-raamopening  De modellen zijn gebouwd met muurplaatjes van Holland Scale, de kozijnen, deuren, laadplatform, dak en dergelijke zijn gemaakt met plaat en stripmateriaal van Evergreen. Hier zien we een opening voor een raam, op het naar binnenspringende geveldeel kun je goed de aangebrachte Evergreen stripjes zien. De ruimte voor de rollaag boven het gat is nog niet weggeschraapt.
Meekijken zanddrooginrichting-magazijn gebouw Dit magazijn gebouw van de dienst tractie, of zoals in het bestek is te lezen eene overdekte loods voor steenkolen, coaks en takkebossen. Behoorde bij de zanddrogerij. Het hoge oorspronkelijke gebouw (hoge gedeelte) is aanbesteed voor fl 21.450 den 9den December
1879.
Meekijken zanddrooginrichting-raam klaar Deze opname toont het geheel afgewerkt in een geveldeel. De dikte van het muurplaatje is hierbij een voordeel, omdat verspringingen in de gevel en de ingezette deuren en ramen mooi aansluiten.