Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Holland Scale baanplan van 1×2 m²

Dit Holland Scale baanplan is het eenvoudigste ontwerp. Een simpel ovaal voor personen- en goederenverkeer met een oppervlakte van 1×2 m². De baan kent bijna geen reliëf en wanneer u de begroeing in toom houdt kan de maximale hoogte beperkt blijven tot 30 cm. Deze baan is daarom geschikt als opklapbaan, bijvoorbeeld boven een logeerbed.

Het ontwerp stelt een eenvoudige plattelandsstation aan een zijlijn in Nederland voor. Op 2 m² kunt u eigenlijk niet meer verwachten. Maar op deze oppervlakte is toch voldoende te beleven. Het landschap is een vlak polderlandschap, met de specifieke bebouwing die daarbij hoort. Wat koeien in de wei en de sfeer is compleet.
Legenda:

  1. Station, ombouw van Kibri nr.B-9492
  2. Fietsenstalling, zelfbouw
  3. Seinhuis, ombouw van Faller nr.120
  4. Goederenloods, ombouw van Faller nr.152
  5. Woonhuis "Platteland", Holland Scale nr.14
  6. Woonhuis "Polderwoning", Holland Scale nr.1
  7. Woonhuis "Polderwoning", Holland Scale nr.13
  8. Perron, zelfbouw
  9. Losweg, zelfbouw

Baanplan van 1×2 m²

Holland Scale baanplan van 1x2 m2-hs1land

Opbouw van de baan

De baan kan gebouwd worden op een vlakke plaat. De spoorbaan ligt in een polder altijd enigszins verhoogd dus u zult een spoordijk moeten maken. Hierdoor kan er een kleine brug over een sloot worden gebouwd naast de spoorwegovergang. Het landschap bestaat uit een typisch polderlandschap. Het station ligt buiten het dorp. Voor het station ligt een typisch Nederlandse stationspleintje waar eigenlijk niets te beleven is, behalve wachten op de (buurt)bus. De typisch Nederlandse spoorweggebouwen zult u zelf moeten bouwen of aanpassen van Duits voorbeeld. Voor het station op 1 kan het Kibri station "Reichelsheim", nr.B-9492, gebruikt worden. De aangebouwde goederenloods moet er dan wel af. Ook kan het gebouw soberder gemaakt worden door gevelornamenten weg te laten. Voor de andere gebouwen zouden de volgende Faller bouwpakketten gebruikt kunnen worden: voor het seinhuis 3 nr.120 en voor de goederenloods 4 nr.152. Door het vakwerk grijs te schilderen wordt een stalen geraamte gesuggereerd, wat ook in Nederland bij utiliteitsbouw voorkomt. Ook zullen de daken moeten worden vervangen door pannendaken. In de omgeving staan alleen wat losse woonhuizen, waarvoor de polderhuizen van Holland Scale zonder meer gebruikt kunnen worden. Nr.1 "Polderhuis", nr.13 "Polderhuis" en nr.14 "Platteland" vinden een plaats op resp. de punten 6, 7 en 5.
Stukslijst:


Aantal Nummer Beschrijving
------ ------ -----------------------
     5 24077  Rechte 77,5 mm
     4 24094  Rechte 94,2 mm
     1 24107  Bocht R1 7,5°
     8 24130  Bocht R1 30°
     9 24172  Rechte 171,7 mm
     7 24188  Rechte 188,3 mm
     2 24206  Bocht R2 5,7°
    14 24230  Bocht R2 30°
     3 24611  Wissel links
     4 24612  Wissel rechts
     1 24620  Engelse wissel
     1 24649  Kruising 48,6°
     1 24671  Meegebogen wissel links
     4  24977  Railstuk met stootblok

Railplan

De baan maakt gebruik van Märklin C-rails. Märklin is nu eenmaal het meest gebruikt en veel mensen beginnen hun hobby met dit merk. Maar het staat u natuurlijk vrij dit plan om te zetten naar ander railmateriaal van Märklin of een andere fabrikant. Spoor 1 is het rondlopende hoofdspoor. Spoor 2 is het tweede perronspoor. Door het perron 8 in de boog te leggen blijft er genoeg ruimte voor wisselstraten, waardoor er weer meer opstelsporen kunnen worden gemaakt. Spoor 2a is het aankomst- en vertrekspoor van de goederendienst. Op dit spoor worden de wagens verdeeld over de goederensporen 3, 4 en 5. Spoor 3 en 4 liggen aan een losweg. Hier kunt u wagens van allerlei typen kwijt, al nagelang de bedrijvigheid die u zich in het dorp voorstelt. Spoor 5 voert naar een loods, bijvoorbeeld van de lokale landbouwcoöperatie. Spoor 1 vormt het ovaal. Er zijn veel gevorderde modelbouwers die de ovaalvorm afkeuren. Om deze te maskeren zou een stuk van het ovaal uit het zicht gebracht worden. Maar aangezien een polderlandschap geen natuurlijk reliëf kent, zullen dat kunstwerken, zoals viaducten, moeten worden. En dat vind ik op een kleine oppervlakte al gauw gekunsteld aandoen omdat
ze de kleinschaligheid van het landschap teniet doen. Het is naar mijn inziens beter bossen en bosjes toe te voegen, die het landschap opdelen in stukken. De spoorbaan kan ook gedeeltelijk schuilgaan achter de hoge bomen. Het geheel lijkt dan groter dan het is.
In Nederland zijn ook zijlijnen voorzien van bovenleiding. Niets staat in de weg ook deze baan te elektrificeren. Het is voldoende om alleen 1 en 2 te voorzien van bovenleiding. De overige sporen zijn alleen voor goederenverkeer en worden, zeker bij een zijlijn, niet van een draad voorzien. Wanneer u met een personen- en een goederentrein wil rijden kunt u een simpel meertreinenbedrijf opzetten. Door de personendienst door een elektrisch treinstel te laten verrichten en de goederendienst door een diesellocomotief kan de eerste zijn spanning krijgen door de bovenleiding en de tweede door de rails.

Railplan van 1×2 m²

 

Holland Scale baanplan van 1x2 m2-hs1plan

Treinmaterieel

Het spoorbedrijf is eenvoudig. Met een personen- en goederentrein kunt u al een leuke dienstregeling uitvoeren. Eigenlijk is er voor meer geen plaats. De rangeerdienst kan door de goederenlocomotief worden uitgevoerd, wat gezien de omvang van de goederenaccommodatie normaal is. Een aparte rangeerlocomotief is niet nodig. Een dergelijk bedrijf was gebruikelijk tot in de jaren zeventig. Daarna zijn, mede gezien het gestopte vervoer van steenkool voor huisverwarming, bijna alle loswegen gesloten. Maar deze rationalisatie kan natuurlijk op uw baan niet doorgevoerd zijn.
Tegenwoordig is er voldoende Nederlands materieel te koop. Er is ook voldoende (omgebouwd) materieel voor het Märklin drierail systeem verkrijgbaar. Wilt u alleen origineel Märklin materieel gebruiken, zult u wat meer creativiteit moeten gebruiken. Märklin levert namelijk geen Nederlands zijlijnmaterieel. Of u zult een getrokken trein moeten samenstellen, waarbij u "gedwongen" wordt uw baan te voorzien van bovenleiding. Of u kunt de baan plaatsen in de grensstreek. Niets let u dan Belgisch of Duits dieselmaterieel te gebruiken voor dienst naar het buitenland.