Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Baanplan naar Nederlands voorbeeld

Op ons verzoek stuurde een hobbyist zijn banenplan naar ons op. De ruimte van 5,25 M bij 3,20 M biedt plaats voor een grote baan. Het baanplan is getekend met AnyRail.

baanplan modelspoor H0 U-vorm

De eigenaar schreef: "Ik heb een tafel in U-vorm. Daarop heb ik een dubbelspoor gelegd dat helemaal rond gaat over de U-vorm. Aan de ene kant heb ik wat bergen/heuvels gemaakt met een Duits stadje.  Aan de andere kant Nederland, met een Nederlands stadje. Ik ben vooral een bouwer en wat minder een rijder met de treinen. Ik heb ook geen ingewikkeld banenplan, maar kan wel met mooie lange treinen rijden. Het Duitse station is groter dan het Nederlandse.

Aan de Nederlandse kant is er een uitwijkspoor dat loopt voor het station langs. Er ligt ook een rangeerspoortje met aan een kant een opslagloods en perron. 

De brug loopt over een kanaal dat eindigt bij de loods en bij een molen. voor het kanaal heb ik geen verdieping gemaakt in mijn baan, maar ik heb alle huizen op een laag piepschuim gezet. (Vond het zelf wel de uitvinding, want voor het kanaal hoefde ik alleen een strook piepschuim weg te snijden. Zo kreeg ik een kade en een walkant. en zie je toch een hoogteverschil."