Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Boekhandel met elementen van bestaand pand

Het pand van de boekhandel werd door Barco zonder al te grote aanpassingen gebouwd. Onderstaand mijn stappen en het resultaat.

modellen Barco gebouw verkleind

De foto waarmee de etalage wordt weergegeven is ‘geleend’ van Google Street View en afkomstig van Boekhandel Douwes aan de Herengracht in Den Haag.

Op de begane grond werd een etalage ingericht. Ook werd een interieur gemaakt, maar summier omdat je door de wand tussen etalage en winkel je er toch niet veel van ziet. Het is te klein om te zien maar het zijn boeken over treinen die daar in de etalage liggen.
modellen Barco etalage boekhandel Douwes De naam van de winkel werd verkregen door de tekst met het juiste lettertype en met de juiste kleur op de juiste grootte uit te printen waarna deze op het model geplakt kon worden.
 modellen Barco boekhandel totaal front De verdiepingen hebben gordijnen van papieren zakdoekjes.
 modellen Barco boekhandel in de avond met verlichting De verlichting bestaat uit een stripje van drie LED’s die je van de rol kunt knippen en waarmee winkel en bovenverdiepingen verlicht worden. Deze werd helemaal in de nok van het pand aangebracht. Daarnaast werden in de etalage nog twee piepkleine LED’s gemonteerd om deze iets helderder te verlichten.