Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Café De Engel wordt podium voor The Golden Earring

Bij Café De Engel werden een aantal aanpassingen gedaan. Het model moest zo goed mogelijk lijken op de situatie toen The Golden Earring optrad in dit cafe.

etalage Allereerst is er op de begane grond een andere pui geplaatst. De oorspronkelijke pui heeft twee voordeuren, één voor het café en één voor het bovenhuis. Bij mij is er maar één voordeur aanwezig.
modellen Barco alle onderdelen bijelkaar Om in dit pand interieur en verlichting in te bouwen is het in iets andere volgorde gebouwd. Na het schilderen en ‘voegen’ van de gevels en de ramen plaatsen ed. zijn eerst de beide zijmuren en de achtergevel aan elkaar gelijmd.
beganegrond met bar Het interieur is op z’n zachts gezegd sober en karig. Op de begane grond is er een bar en wordt de ruimte verder alleen gevuld met enkele statafels. Achter de bar staat de uitbaatster met een schort in de kleur van een zeker biermerk, daarnaast is er een trap naar boven.
modellen Barco cafe zonder voorgevel met publiek en verlichting De hele bovenverdieping staat vol met poppetjes. Dit zijn geen dure Preiser poppetjes maar van die goedkope van 100 in een zakje van Chinese makelij. Het nadeel hiervan is dat alle poppetjes zwart haar hebben. Dit werd opgelost door de poppetjes in drie bergjes op de werktafel uit te spreiden en van één bergje alle poppetjes bruin haar te geven en van een tweede bergje alle poppetjes blond haar. De poppetjes van het derde bergje behielden zwart haar. Toen ik het ooit aan iemand vertelde kreeg ik als reactie dat er ook een hoop grijze koppen tussen had moeten zitten, maar toen was het gebouw al dicht gelijmd. Van de Golden Earring werd er een foto van internet af geplukt en op de juiste grootte geprint. Deze werd tegen de achtergevel op de bovenverdieping geplakt.
modellen Barco prepareren van de voorgevel De ramen en andere lichtdoorlatende kieren worden door mij altijd aan de binnenkant beplakt met zelfklevende aluminiumfolie van een rol uit de bouwmarkt. Hierdoor treed er geen licht meer door kieren of door het plastic van de ramen naar buiten.
modellen Barco cafe vooraanzict met verlichting De tweede verdieping werd niet van een interieur voorzien. Hier werden weer gordijntjes van papieren zakdoekjes aangebracht.