Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Onderdelen en materiaal

De meeste Holland Scale modellen bestaan uit onderdelen vervaardigd uit Polystyreen (PS). Het voordeel van deze kunstof is de eenvoudige verwerking. U bouwt met onderdelen die al een basiskleur hebben. Plasticlijm is vriendelijk in gebruik. De onderdelen zijn niet gevoelig voor vocht. Ook is het bestand tegen veel chemische stoffen. Het herstellen van geverfde onderdelen wordt daarmee eenvoudig. De smelttemperatuur van het materiaal ligt tussen de 130 en 170 gr. Celcius. Ook de milieuvriendelijkheid heeft aandacht gekregen. Deze thermoplast laat zich gemakkelijk recyclen.  Daar komen geen gevaarlijke stoffen uit voort. onderdelen op de foto 2

Om de variatie in modellen te vergroten zijn bij enkele modellen gevels van verschillende huizen gecombineerd. Om het model te bouwen moet met een mesje een deel van de gevel afgesneden worden. Niet veel werk maar je moet wel in de gevel durven te snijden. Mislukt een snijpoging, sturen wij u een vervangend onderdeel.

Enkele modellen bevatten onderdelen uit giethars. Dit materiaal vraagt voor het bouwen enige voorberwerking. De onderdelen moeten worden losgesneden van een gietblokje. Ook het afwerken vraagt meer schilderwerk. De onderdelen zijn melkachtig wit van kleur.

In de catalogus wordt aangegeven uit welke materialen de onderdelen bestaan. Zo kunt u eenvoudig vaststellen of het model past bij uw voorkeur en bouwvaardigheid.