Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Buurtwinkel

Tegenwoordig zijn supermarktketens niet meer weg te denken in het Nederlandse straatbeeld. Er was een tijd dat de supermarkt iets bijzonders was. Er werd geëxperimenteerd met nieuwe vormen van winkelen. Was het mogelijk om de klanten zelf de producten te laten pakken? En afrekenen bij de kassa? Hoe moest dat met het afwegen van de boter, het snijden van de vleeswaren? De keuze van de wasmiddelen? Het malen van de koffie? Er waren veel zaken die opgelost moesten worden. Door te gaan werken met standaard hoeveelheden en verpakking, werd langzaam het concept van de supermarkt gerealiseerd. Spar was een van de eerste experimentele supermarkten. Het waren grutters die gezamenlijk de inkopen deden om op die manier prijsvoordeel te behalen. Hierdoor konden ze concurreren het andere aanbieders van kruidenierswaren. In Nederland vinden we niet zo vreselijk veel Sparwinkels meer. In het buitenland nog wel.
Deze Sparwinkel is nog een echte buurtwinkel. Waar je naartoe gaat voor je dagelijkse boodschappen. Een praatje maakt over het weer en wat afgelopen maandag gebeurde bij de kapper. Waar het gesprek over ging was niet zo belangrijk. Contact, dat was eigenlijk waar het om ging. Zo bleef je betrokken bij de buurt. Het dagelijkse loopje als je niks te doen had. Overigens snel op de fiets als je nog iets nodig had. De Spar stond voor je klaar.

Dit model bestaat grotendeels uit plastic onderdelen. Twee ramen in de voorgevel en het reclamebord op de luifel zijn van giethars. De giethars onderdelen kunnen uitsluitend gelijmd worden met contactlijm. De afwerking van giethars is niet moeilijk maar vraagt iets meer ervaring dan plastic. Ook is het noodzakelijk om de bijgeleverde plastic voorgevel op hoogte te snijden. Gebruik hiervoor een Stanleymes of hobby meisje. Het gaat vrij eenvoudig. Mocht het mislukken, laat het even weten dan sturen wij een nieuwe gevel.

 Afmetingen L90xB70xH85 mm
Schaal H0 (1:87)
Aantal onderdelen ca. 30
Aantal kleuren 4

De buurtwinkel "Spar" is samengesteld uit meerdere model onderdelen en enkele giethars onderdelen. Dit maakt het model voor een groot aantal hobbyisten aantrekkelijk om kennis te maken met snijden in plastic onderdelen en plastic met giethars te combineren.

Modelnummer: 022
EAN:
€ 29,50
Akkoord